Jethro Borsje

personal website

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

2014-10-25 - Opening schaatsseizoen

Op zaterdag 25 oktober heb ik het schaatsseizoen weer geopend. Dit jaar ben ik eens niet gestart op een schaatsbaan in het oosten van het land, want tijdens ons weekendje weg aldaar was het nog te warm om te gaan schaatsen. In plaats daarvan was De Uithof het toneel van mijn eerste rondjes van dit seizoen. Het ging eigenlijk meteen al lekker en in iets meer dan een uur heb ik 22 kilometer geschaatst, een mooi begin van het seizoen! De rest van het seizoen zal in het teken staan van mijn schaatsreis naar Zweden begin volgend jaar, meer daarover volgt later.

 

2014-09-21 - Hiking @ Nationaal Park de Veluwezoom #2

Onze tweede dag van het weekendje Veluwezoom leek regenachtig te beginnen (lees deel 1 hier). Na het ontbijt klaarde het echter alweer redelijk op dus we pakten snel onze spullen in en vertrokken voor de tweede keer dit weekend naar Nationaal Park Veluwezoom. Dit keer gingen we niet richting de Posbank, maar naar de Elsberg. Daar is een mooie observatiehut die uitkijk bied over de weidse heide. Van half september tot half oktober heb je hier goede kans op edelherten die zich verzamel voor de bronst. Alhoewel we er in de juiste tijd van het jaar waren was er geen hert te zien. We waren dan ook niet ontzettend vroeg in de morgen, dus het zou goed kunnen dat rond zonsopgang en zonsondergang de kansen hier nog een stuk beter zijn.

Na de stop bij de observatiehut zijn we verder gaan wandelen in de omgeving van de hut. Dit is een bosrijk gebied, vergeleken met de omgeving van de Posbank is het hier zo goed als plat. Na een flink stuk wandelen dor het bos kwamen we bij een tweede heide aan waar we een stuk overheen zijn gelopen. Inmiddels was het behoorlijk zonnig en lekker warm geworden, dus het was weer volop genieten. Ondertussen lag Merel weer heerlijk te slapen in de draagrugzak. We kwamen een klein groepje andere wandelaars tegen die het fantastisch vonden om Merel zo heerlijk te zien slapen in de buitenlucht.

Na de heide doorkruist te hebben zijn we op zoek gegaan naar een rustplaats in het bos. Open een mooi open plekje hebben we ons picnic kleed neergelegd en hebben we Merel gevoed. Daarna heeft Merel nog lekker rond gekropen, ze vond het prachtig om de van de bomen gevallen blaadjes van dichtbij te bekijken. Ook de dennennaalden waren reuze interessant.

Na de rustpauze hebben we dezelfde route door het bos terug gelopen naar de auto. Op dat moment hadden we 10,5 km gelopen, best wel weer lekker! Toen we daar aankwamen was het nog steeds lekker weer, dus besloten we op zoek te gaan naar een leuk terras om het weekendje af te sluiten. We konden in de directe omgeving niets vinden met een mooie ligging in het bos zijn dus uiteindelijk terug gegaan naar het paviljoen op de Posbank. Daar hebben we genoten van het mooie uitzicht en een lekkere lunch voordat we om ons gemakje terug reden naar huis. Tijdens de terugrit lag Merel heerlijk uitgeteld te slapen na zoveel buitenactiviteit.

Hieronder weer wat foto's en het GPS log:


Last Updated on Tuesday, 14 October 2014 09:25
 

2014-09-20 - Hiking @ Nationaal Park de Veluwezoom

Eind september zijn we een weekendje weg geweest richting de Veluwe, we hebben daar twee dagen mogen genieten van heerlijk weer en een prachtige omgeving. Op vrijdag de 19e vertrokken we 's avonds na het werk naar het plaatsje Dieren waar we een appartementje hadden gehuurd in Herberg de Luchte. Onderweg hebben we een hapje gegeten waarna we rond een uur of 20:30 aankwamen in het appartement. Na het inchecken zijn we eigenlijk vlot gaan slapen zodat we de volgende morgen vroeg lekker fit zouden zijn.

Op zaterdag 20 september hebben we vroeg ontbeten en zijn we direct op pad gegaan. We reden naar het bezoekerscentrum van Nationaal Park Veluwezoom waar we de auto parkeerden en ons voorbereiden op de wandeling. We besloten direct om de jassen niet mee te nemen, want ook al was het nog redelijk mistig en vochtig de warmte die later op de dag zou komen was al wel voelbaar. Na Merel in de rugdrager gezet te hebben gingen we op pad. Tijdens het eerste gedeelte van de wandeling hing er nog veel mist tussen de bomen wat het bos een prachtig aangezicht gaf. Na ongeveer drie kwartier viel Merel heerlijk in slaap terwijl we bezig waren met het zoeken (en vinden!) van een geocache. Na het loggen van de cache verlieten we het bos en kwamen we op de prachtige heuvelachtige heide van het Herikhuizerveld uit (beter bekend als de Posbank). Hier heb je het idee dat je even niet meer in Nederland bent, het landschap is heuvelachtig met afwisselend heide en af en toe was bos. De paden zijn niet te breed en er was vanwege het relatief vroege uur nog helemaal niemand. Heerlijk om zou met z'n drieën door de natuur te trekken zonder een mens tegen te komen. En dat zo dicht bij huis! Na een tijdje over de heide gedwaald te hebben kwamen we bij Paviljoen de Posbank aan, hier kun je met de auto komen en dus was het er meteen wat drukker.

Zonder stoppen trokken we door naar het noorden, de Onzalige Bossen in. Waarom dit eeuwenoude bos zo heet is niet meer helemaal met zekerheid te zeggen, maar het is hoe dan ook een fraai stukje bos om doorheen te lopen. Halverwege de route door het bos vonden we een plek waar we even konden uitrusten en de inmiddels wakker geworden Merel konden voeden. Na deze korte pauze maakte we de route door het bos af en kwamen we weer bij het paviljoen uit, dit keer namen we even de tijd om op het terras plaats te nemen om Merel haar boterham te geven. Na lekker wat gedronken te hebben (de frozen yoghurt is sterk aan te bevelen!) maakten we ons klaar voor het laatste gedeelte van de route. Deze leidde ons eerst een stuk langs het heuvelachtige heide gebied met onderweg een aantal mooie uitzichtpunten voordat we de heide weer op gingen om er dwars doorheen te trekken. Ondertussen genoot Merel volop van het buiten zijn en ze kletste er lekker op los. Het is heerlijk om te zien dat Merel het fijn vind om buiten te zijn en in de rug drager te zitten. Toen we weer in de buurt van het bezoekerscentrum kwamen lag Merel intussen weer lekker te slapen, dus besloten we om in de buurt van het bezoekerscentrum nog een extra loop door het bos en langs de schaapskooi te maken. Gedurende het laatste stukje van deze route begon de lucht erg te betrekken, het zag er naar uit dat het ontzettend zou gaan regenen. De eerste druppels begonnen al te vallen, maar gelukkig waren we net op tijd bij het bezoekerscentrum voordat de regen in alle hevigheid losbarstte. Uiteindelijk hebben we een kleine 16 kilometer afgelegd door een zeer wisselend landschap.

In het bezoekerscentrum kreeg Merel haar laatste voeding waarna we op ons gemak terug gingen naar ons appartement om ons voor te bereiden op het avond eten. Dit werd een lekker dinertje met z'n drieën in de herberg. Hierna vielen we alle drie moe maar voldaan in slaap, op naar de volgende wandeldag!

Hieronder wat foto's en het GPS log van deze wandeling:


Last Updated on Saturday, 11 October 2014 09:34
 

2014-09-12 - Hiking @ Nationaal Park De Maasduinen

In het weekend van 13 september zijn we met een groep vrienden een weekendje weg geweest naar Limburg. Op de vrijdag voorafgaand aan het weekend hebben we een tussenstop gemaakt in Nationaal Park De Maasduinen. Sinds we over dit gebied gelezen hebben in Roots Magazine waren we van plan om hier te gaan wandelen en nu is het dan toch eindelijk van gekomen. Gewapend met de wandeling uit het magazine en met de draagrugzak op de rug gingen we op pad. Het was heerlijk weer en zodra we de parkeerplaats verlieten liepen we heerlijk in het bos zonder ook nog maar een mens tegen te komen. De wandeling liep door het glooiende landschap van de Maasduinen, dan weer door het bos en dan weer over de heide afgewisseld met af en toe een groot of kleiner ven. Het bos was nog behoorlijk groen, maar hier en daar konden toch al wat herfstkleuren worden waargenomen.

De wandeling was afwisselend en het weer was super dus de tijd vloog voorbij. Nadat we (met name Fenneke) genoten hadden van het uitzicht vanaf de uitkijktoren rolden we het meegebrachte picnic kleed uit voor een lunch op de heide. Merel genoot met volle teugen van het kruipen over het kleed en van de buitenlucht. Het enige jammere is dat we gedurende de hele wandeling op een schotse hooglander na weinig tot geen interessant wildlife zijn tegenkomen. We hebben de wandeling afgesloten op een terras in de buurt van de parkeerplaats. De gehele wandeling was een kleine 10 kilometer lang en we hebben er op ons gemak een uurtje of 3 over gedaan.

Hieronder volgen wat foto's en het GPS log van deze wandeling:


Last Updated on Wednesday, 08 October 2014 19:31
 

Vakantie in Frankrijk & Italie (2014) - Deel 3

Dag 15 - Zaterdag 26-07-2014

Op zaterdag vertrokken we rond half tien richting de laatste stop van onze reis: Stresa, een dorpje aan het Lago Magiorre. We deden onderweg rustig aan en kwamen aan het begin van de middag in Stresa aan. Nadat we daar in het zonnetje op een pleintje hadden geluncht konden we inchecken in ons appartement.

Dag 16 - Zondag 27-07-2017

De eerste dag in Stresa hebben we 's morgens rustig aan gedaan. Om een uur of twaalf hebben we de ferry naar Isola Bella genomen, een klein eilandje niet ver van Stresa. Op het eiland staat een paleis met een prachtig tuin welke we beide hebben bezocht. Het weer was goed warm dus na het bezoek aan het paleis en de bijbehorende tuin hebben we nog even gerelaxed aan een klein strandje op het eiland.

Dag 17 - Maandag 28-07-2014

De tweede dag in Stresa hebben we het dorpje grondig verkend een verder rustig aan gedaan.

Dag 18 - Dinsdag 29-07-2014

Op dinsdag zijn we naar Milaan gegaan. We wilden eerst met de trein gaan, maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om toch met de auto te gaan. Het hoogtepunt van een bezoek aan Milaan is zonder twijfel de Duomo, de vierde grootste kathedraal ter wereld en de grootste van Italië. Als je het plein voor de kathedraal oploopt ben je direct onder de indruk van de prachtige buitenkant en de enorme omvang. Eenmaal binnen is de kathedraal relatief donker en sober vergeleken met de extravagante buitenkant. De glas in lood ramen zijn overigens wel erg mooi.

Na het bezoek aan de Duomo hebben we een stadswandeling gedaan met behulp van de Milano City Guide app van Tripadvisor. Deze app werkte perfect, bij volgende city trips gaan we zeker weer gebruik maken van deze service van Tripadvisor. De stad is relatief modern met veel focus op mode en winkelen, het zal daardoor niet onze favoriete stad in Italië worden maar desalniettemin was het leuk om er te zijn geweest.

Dag 19 - Woensdag 30-07-2014

Op woensdag besloten we om naar het Lago d'Orta te gaan. Het weer was goed en niet te warm, zo'n 23 graden. Voordat we daadwerkelijk naar het meer zouden gaan brachten we een bezoek aan de Sacro Monte, een berg met daarop 21 kapellen gewijd aan het leven van de Saint Francis. In iedere kapel wordt middels fresco's en beeldhouwwerken een gedeelte van het leven van Francis weergegeven. Het was leuk om deze kapelletjes, waarvan de meesten uit eind 1600 stammen, allemaal te bezoeken.

Na ons bezoek aan de Sacro Monte hebben we het plaatsje Orta San Giuliano bezocht. Dit kleine en gezellige plaatsje ligt aan het meer en is vanwege de rust en gezelligheid het bezoeken waard. Tijdens ons bezoek hebben we er een geocache gevonden en hebben we van uitzicht over het meer genoten.

Op de terugweg naar Stresa zijn we langs Mottarone gereden. Deze ongeveer 1450 meter hoge berg heeft een uniek 360 graden panoramisch uitzicht over zeven verschillende meren en de talrijke besneeuwde bergtoppen van de Alpen. Ondertussen was het redelijk bewolkt geworden en eenmaal boven aan beland zaten we boven dit wolkendek. Dit gaf een spectaculair uitzicht.

Dag 20 - Donderdag 31-07-2014

Donderdag zou de laatste wandeldag van deze vakantie worden. De dag ervoor hadden we al even kunnen genieten van de uitzichten vanaf Mottarone, op donderdag hebben we er een volledige wandeling gedaan. We waren vroeg uit de veren, zodat we voordat het druk zou worden al op de berg konden zijn. Het was prachtig weer en in tegenstelling tot gisteren bevonden we ons dit keer dus ook niet boven de wolken toen we op het topje stonden. Hierdoor hadden we een prachtig uitzicht op de verschillende meren om ons heen, op de Alpen en op het Monterosa massief.

Na van het uitzicht genoten te hebben begon onze wandeling met een flinke afdaling over de hellingen van Mottarone. De bedoeling was om een rondwandeling te doen, maar na zo’n anderhalf uur wandelen leek het erop dat we een afslag hadden gemist. Na wat zoeken besloten we om de weg omhoog terug te nemen voordat we echt te ver zouden zijn afgedaald. Halverwege deze terugweg hebben we gepauzeerd en Merel laten drinken en lekker laten spelen op het picnic kleed.

Tijdens de pauze kwamen we er door nog eens goed naar de kaart te kijken achter dat we achteraf toch goed zaten. Inmiddels hadden we ook al een andere route gezien en we kozen ervoor om die verder te volgen. Hierdoor liepen we een heel stuk over een bergkam waarbij het uitzicht op het dal onder ons erg indrukwekkend was.

Omdat we de dag met wandelen vroeg begonnen waren hadden we nog een groot gedeelte van de dag voor ons toen we bij het beginpunt terug kwamen. We besloten om terug naar het meer te rijden en daar nog even van het strand te genieten. Dat was ook geen overbodige luxe, want inmiddels was de temperatuur richting de 30 graden geklommen.

Hierna wat foto's en een GPS tracklog van deze wandeling:


Dag 21 - Vrijdag 01-08-2014

Tijdens deze laatste volledige dag van onze vakantie hebben we rustig aan gedaan. Op het piazza voor ons appartement was een markt welke we hebben bezocht. Verder hebben we nog wat door Stresa gewandeld en wat geocaches gedaan. Gelukkig hebben we daarbij op de valreep de travelbug die we uit Nederland hadden meegenomen nog mooi kunnen droppen.

Dag 22 - Zaterdag 02-08-2014

Om de verkeersdrukte op deze notaire “zwarte zaterdag” voor te zijn vertrokken we rond half drie ‘s nachts. TomTom koos een wat aparte route vanaf onze bestemming richting Zwitserland, maar toen we daar eenmaal de snelweg hadden bereikt ging alles erg soepel. Onderweg zijn we geen enkele file tegengekomen en via Zwitserland en Duitsland reden we in minder dan twaalf uur voorspoedig naar huis.

Last Updated on Wednesday, 24 September 2014 18:43
 


Page 3 of 7

JoomlaGATor!

Latest Comments


Recently played

Who's Online

We have 3 guests online