Jethro Borsje

personal website

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

2014-11-30 - Schaatsen in Rotterdam

Vorige week is de schaatsbaan in Rotterdam weer open gegaan en we zijn er dan ook direct naartoe gegaan. Het scheelt voor ons nogal in de reistijd richting De Uithof en daarnaast is het schaatsen in Rotterdam nog goedkoper ook! Kortom, reden genoeg om het komend seizoen weer lekker verder te gaan met schaatsen in Rotterdam. Het ijs lag er, in tegenstelling tot de eerste paar weken van het seizoen vorig jaar, aardig bij. Het kan absoluut nog beter, maar voor een eerste weekend mochten we niet klagen. De ervaring leert dat de ijs kwaliteit snel beter wordt, dus dat gaat helemaal goed komen.

Ik ben een kleine anderhalf uur gaan schaatsen en heb op m'n gemak 55 rondjes (22 kilometer) geschaatst.

 

2014-11-10 - Schaatsen

Inmiddels zijn we voor de tweede keer dit seizoen gaan schaatsen. Het weer blijft relatief zacht voor het einde van het jaar, het blijft vreemd om te gaan schaatsen als het buiten ruim 10 graden is. Ook dit keer heb ik 22 kilometer geschaatst, dit ging echter minder soepel dan de vorige keer. In tegenstelling tot twee weken geleden waren we nu op maandag avond gegaan in plaats van op zaterdag. Het is toch lastiger om je voor een stevig potje schaatsen op te laden na een lange werkdag. Desalniettemin ben ik tevreden over de 22 kilometer, het belangrijkste doel dit seizoen is om een gezonden onderhoudsdosis schaatsen op te doen met het oog op onze schaatstrip naar Zweden. Op naar de volgende keer!

 

2014-10-25 - Opening schaatsseizoen

Op zaterdag 25 oktober heb ik het schaatsseizoen weer geopend. Dit jaar ben ik eens niet gestart op een schaatsbaan in het oosten van het land, want tijdens ons weekendje weg aldaar was het nog te warm om te gaan schaatsen. In plaats daarvan was De Uithof het toneel van mijn eerste rondjes van dit seizoen. Het ging eigenlijk meteen al lekker en in iets meer dan een uur heb ik 22 kilometer geschaatst, een mooi begin van het seizoen! De rest van het seizoen zal in het teken staan van mijn schaatsreis naar Zweden begin volgend jaar, meer daarover volgt later.

 

2014-09-21 - Hiking @ Nationaal Park de Veluwezoom #2

Onze tweede dag van het weekendje Veluwezoom leek regenachtig te beginnen (lees deel 1 hier). Na het ontbijt klaarde het echter alweer redelijk op dus we pakten snel onze spullen in en vertrokken voor de tweede keer dit weekend naar Nationaal Park Veluwezoom. Dit keer gingen we niet richting de Posbank, maar naar de Elsberg. Daar is een mooie observatiehut die uitkijk bied over de weidse heide. Van half september tot half oktober heb je hier goede kans op edelherten die zich verzamel voor de bronst. Alhoewel we er in de juiste tijd van het jaar waren was er geen hert te zien. We waren dan ook niet ontzettend vroeg in de morgen, dus het zou goed kunnen dat rond zonsopgang en zonsondergang de kansen hier nog een stuk beter zijn.

Na de stop bij de observatiehut zijn we verder gaan wandelen in de omgeving van de hut. Dit is een bosrijk gebied, vergeleken met de omgeving van de Posbank is het hier zo goed als plat. Na een flink stuk wandelen dor het bos kwamen we bij een tweede heide aan waar we een stuk overheen zijn gelopen. Inmiddels was het behoorlijk zonnig en lekker warm geworden, dus het was weer volop genieten. Ondertussen lag Merel weer heerlijk te slapen in de draagrugzak. We kwamen een klein groepje andere wandelaars tegen die het fantastisch vonden om Merel zo heerlijk te zien slapen in de buitenlucht.

Na de heide doorkruist te hebben zijn we op zoek gegaan naar een rustplaats in het bos. Open een mooi open plekje hebben we ons picnic kleed neergelegd en hebben we Merel gevoed. Daarna heeft Merel nog lekker rond gekropen, ze vond het prachtig om de van de bomen gevallen blaadjes van dichtbij te bekijken. Ook de dennennaalden waren reuze interessant.

Na de rustpauze hebben we dezelfde route door het bos terug gelopen naar de auto. Op dat moment hadden we 10,5 km gelopen, best wel weer lekker! Toen we daar aankwamen was het nog steeds lekker weer, dus besloten we op zoek te gaan naar een leuk terras om het weekendje af te sluiten. We konden in de directe omgeving niets vinden met een mooie ligging in het bos zijn dus uiteindelijk terug gegaan naar het paviljoen op de Posbank. Daar hebben we genoten van het mooie uitzicht en een lekkere lunch voordat we om ons gemakje terug reden naar huis. Tijdens de terugrit lag Merel heerlijk uitgeteld te slapen na zoveel buitenactiviteit.

Hieronder weer wat foto's en het GPS log:


Last Updated on Tuesday, 14 October 2014 09:25
 

2014-09-20 - Hiking @ Nationaal Park de Veluwezoom

Eind september zijn we een weekendje weg geweest richting de Veluwe, we hebben daar twee dagen mogen genieten van heerlijk weer en een prachtige omgeving. Op vrijdag de 19e vertrokken we 's avonds na het werk naar het plaatsje Dieren waar we een appartementje hadden gehuurd in Herberg de Luchte. Onderweg hebben we een hapje gegeten waarna we rond een uur of 20:30 aankwamen in het appartement. Na het inchecken zijn we eigenlijk vlot gaan slapen zodat we de volgende morgen vroeg lekker fit zouden zijn.

Op zaterdag 20 september hebben we vroeg ontbeten en zijn we direct op pad gegaan. We reden naar het bezoekerscentrum van Nationaal Park Veluwezoom waar we de auto parkeerden en ons voorbereiden op de wandeling. We besloten direct om de jassen niet mee te nemen, want ook al was het nog redelijk mistig en vochtig de warmte die later op de dag zou komen was al wel voelbaar. Na Merel in de rugdrager gezet te hebben gingen we op pad. Tijdens het eerste gedeelte van de wandeling hing er nog veel mist tussen de bomen wat het bos een prachtig aangezicht gaf. Na ongeveer drie kwartier viel Merel heerlijk in slaap terwijl we bezig waren met het zoeken (en vinden!) van een geocache. Na het loggen van de cache verlieten we het bos en kwamen we op de prachtige heuvelachtige heide van het Herikhuizerveld uit (beter bekend als de Posbank). Hier heb je het idee dat je even niet meer in Nederland bent, het landschap is heuvelachtig met afwisselend heide en af en toe was bos. De paden zijn niet te breed en er was vanwege het relatief vroege uur nog helemaal niemand. Heerlijk om zou met z'n drieën door de natuur te trekken zonder een mens tegen te komen. En dat zo dicht bij huis! Na een tijdje over de heide gedwaald te hebben kwamen we bij Paviljoen de Posbank aan, hier kun je met de auto komen en dus was het er meteen wat drukker.

Zonder stoppen trokken we door naar het noorden, de Onzalige Bossen in. Waarom dit eeuwenoude bos zo heet is niet meer helemaal met zekerheid te zeggen, maar het is hoe dan ook een fraai stukje bos om doorheen te lopen. Halverwege de route door het bos vonden we een plek waar we even konden uitrusten en de inmiddels wakker geworden Merel konden voeden. Na deze korte pauze maakte we de route door het bos af en kwamen we weer bij het paviljoen uit, dit keer namen we even de tijd om op het terras plaats te nemen om Merel haar boterham te geven. Na lekker wat gedronken te hebben (de frozen yoghurt is sterk aan te bevelen!) maakten we ons klaar voor het laatste gedeelte van de route. Deze leidde ons eerst een stuk langs het heuvelachtige heide gebied met onderweg een aantal mooie uitzichtpunten voordat we de heide weer op gingen om er dwars doorheen te trekken. Ondertussen genoot Merel volop van het buiten zijn en ze kletste er lekker op los. Het is heerlijk om te zien dat Merel het fijn vind om buiten te zijn en in de rug drager te zitten. Toen we weer in de buurt van het bezoekerscentrum kwamen lag Merel intussen weer lekker te slapen, dus besloten we om in de buurt van het bezoekerscentrum nog een extra loop door het bos en langs de schaapskooi te maken. Gedurende het laatste stukje van deze route begon de lucht erg te betrekken, het zag er naar uit dat het ontzettend zou gaan regenen. De eerste druppels begonnen al te vallen, maar gelukkig waren we net op tijd bij het bezoekerscentrum voordat de regen in alle hevigheid losbarstte. Uiteindelijk hebben we een kleine 16 kilometer afgelegd door een zeer wisselend landschap.

In het bezoekerscentrum kreeg Merel haar laatste voeding waarna we op ons gemak terug gingen naar ons appartement om ons voor te bereiden op het avond eten. Dit werd een lekker dinertje met z'n drieën in de herberg. Hierna vielen we alle drie moe maar voldaan in slaap, op naar de volgende wandeldag!

Hieronder wat foto's en het GPS log van deze wandeling:


Last Updated on Saturday, 11 October 2014 09:34
 


Page 3 of 7

JoomlaGATor!

Latest Comments


Recently played

Who's Online

We have 7 guests online