Jethro Borsje

personal website

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

2014-10-18 & 19 - Wandelen @ Ootmarsum

In oktober zijn we een weekend weg geweest naar Ootmarsum, in de omgeving van Enschede. Het landschap in de omgeving is daar 'klein agrarisch' wat betekent dat er kleine akkers worden afgewisseld met stroken bos, heide of andere natuur. Dit maakt het tot een zeer afwisselende omgeving om doorheen te wandelen en dat hebben we dan ook drie keer gedaan. In de omgeving van ons huisje zat een geocache route van 11 caches die we allemaal hebben gevonden. Deze route leidde ons langs een aantal interessante plekken in de nabije omgeving. De caches zelf waren op afwisselende wijze verstopt waardoor we af en toe goed moesten zoeken en creatief moesten zijn.

Toen we aankwamen hebben we aan het einde van de dag een korte wandeling van ongeveer 2,5 kilometer gemaakt. Het weer was niet echt goed, maar we wilden toch even lekker buiten zijn. Tijdens deze korte ronde vonden we twee geocaches. De tweede dag zijn we er een stuk langer op uit getrokken, het werd een rondje van 10,5 kilometer waarbij we vier geocaches hebben gevonden. Later op de dag hebben we de fietsen nog even gepakt om een rondje van ongeveer 10 kilometer te fietsen, tijdens dat rondje vonden we vier geocaches. Hiervan kregen we er eentje niet open, omdat we daar wat gereedschap voor nodig hadden. Op de laatste dag van ons weekendje weg hebben we nog een wandeling van 7,9 kilometer gemaakt waarbij we twee caches vonden. Eén hiervan was degene die we de voorgaande dag niet open konden krijgen, met het juiste gereedschap was het geen probleem.

Vanwege een crash van Garmin's software MapSource zijn we helaas de GPS track logs kwijt geraakt. Tot slot nog wat foto's van dit weekendje in de buitenlucht.

Last Updated on Friday, 26 December 2014 09:50
 

2014-12-20 - Schaatsen in Rotterdam

Op zaterdag 20 december zijn we, na een week te hebben overgeslagen, wederom gaan schaatsen in Rotterdam. De stijgende lijn van de vorige keer zette zich door en ditmaal stond de teller voor de dweilpauze op 65 rondjes. Normaliter stop ik in deze pauze, maar deze week besloot ik om er nog 10 rondjes aan vast te plakken. Daarmee eindigde het vandaag voor mij met 75 rondjes (30 kilometer).

 

2014-12-06 - Schaatsen in Rotterdam

Op zaterdag 6 december zijn we weer gaan schaatsen in Rotterdam. Er zit een stijgende lijn in het aantal rondjes, dit maal werden het er 60 (24 kilometer) in een kleine anderhalf uur. Ik hoop dat ik deze stijgende lijn kan vasthouden in de aanloop naar de schaatsreis in Zweden.

 

2014-11-30 - Schaatsen in Rotterdam

Vorige week is de schaatsbaan in Rotterdam weer open gegaan en we zijn er dan ook direct naartoe gegaan. Het scheelt voor ons nogal in de reistijd richting De Uithof en daarnaast is het schaatsen in Rotterdam nog goedkoper ook! Kortom, reden genoeg om het komend seizoen weer lekker verder te gaan met schaatsen in Rotterdam. Het ijs lag er, in tegenstelling tot de eerste paar weken van het seizoen vorig jaar, aardig bij. Het kan absoluut nog beter, maar voor een eerste weekend mochten we niet klagen. De ervaring leert dat de ijs kwaliteit snel beter wordt, dus dat gaat helemaal goed komen.

Ik ben een kleine anderhalf uur gaan schaatsen en heb op m'n gemak 55 rondjes (22 kilometer) geschaatst.

 

2014-11-10 - Schaatsen

Inmiddels zijn we voor de tweede keer dit seizoen gaan schaatsen. Het weer blijft relatief zacht voor het einde van het jaar, het blijft vreemd om te gaan schaatsen als het buiten ruim 10 graden is. Ook dit keer heb ik 22 kilometer geschaatst, dit ging echter minder soepel dan de vorige keer. In tegenstelling tot twee weken geleden waren we nu op maandag avond gegaan in plaats van op zaterdag. Het is toch lastiger om je voor een stevig potje schaatsen op te laden na een lange werkdag. Desalniettemin ben ik tevreden over de 22 kilometer, het belangrijkste doel dit seizoen is om een gezonden onderhoudsdosis schaatsen op te doen met het oog op onze schaatstrip naar Zweden. Op naar de volgende keer!

 


Page 2 of 7

JoomlaGATor!

Latest Comments


Recently played

Who's Online

We have 5 guests online